Informatietechnologie en bedrijven

delen 
13 mei 2013

Er wordt vaak gesproken over IT en ICT, maar veel mensen weten eigenlijk niet waar dit voor staat of wat je er vervolgens als ondernemer mee moet. De afkortingen staan voor respectievelijk informatietechnologie en informatie- en communicatietechnologie. Het verschil tussen IT en ICT wordt steeds minder duidelijk, doordat onze informatie steeds interactiever wordt gepresenteerd. Ondanks dat niet iedereen precies weet wat het betekent, wordt IT en ICT wel steeds belangrijker voor bedrijven.

Veel bedrijven hebben zelf echter niet de kennis of mogelijkheden in huis om zelfstandig een goedwerkend of goeddoordacht ICT systeem op te zetten. Dit heeft ermee te maken dat de ICT een vrij complex en breed werkveld is, daarnaast blijft de ICT zich in een rap tempo ontwikkelen. Hierdoor hebben zij de hulp van professionals nodig.

Waar ga je in mee?

Het aanbod op het gebied van IT en ICT is erg groot en breed. De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Toch is het voor een bedrijf niet verstandig om met alle ontwikkelingen mee te gaan. Het is als bedrijf belangrijk om stil te staan bij wat je doel is met ICT. Op het moment dat je duidelijke doelen gesteld hebt, is het mogelijk om ICT effectiever in te zetten.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik van social media. Facebook, Twitter, Instagram, het volgt elkaar in snel tempo op. Deze social media kunnen zeker nut hebben voor uw bedrijf omdat andere gebruikers uw informatie-aanbod kunnen delen met elkaar. Nuttig, maar dan moet u uw content wel zo aanpassen dat het voor andere gebruikers interessant is om deze te delen. Hierdoor kan bijvoorbeeld Instagram nuttiger zijn voor een bedrijf dat kookworkshops aanbiedt dan een notariskantoor. Hierbij is het ten eerste belangrijk wat je wilt uitstralen als bedrijf en in hoeverre jij deelbare content kan plaatsen op het medium. Het voordeel is dat social media interactief zijn en dat het voor iedereen makkelijk bruikbaar is. Het nadeel is dat je hier zelf veel tijd in moet steken om te zorgen dat je pagina er goed uitziet en up-to-date is.

Telkens meer mogelijkheden

In het begin was internet nog vrij eenzijdig, het bestond enkel uit informatieaanbod. Dit is al snel veranderd en is nog steeds aan het veranderen doordat informatie interactiever wordt. Het is voor bezoekers belangrijk om zelf te kunnen kiezen en informatie te geven aan een website. Dit betekent dat de pagina vol staat met links, drop-down keuzemenu’s, formulieren en dergelijke. Het gevolg hiervan is dat websites minder structuur en meer infrastructuur gaan bevatten. Hierbij worden er aan de bezoeker dus steeds meer mogelijkheden geboden om te interacteren met de pagina, hierbij is het wel belangrijk dat de site overzichtelijk blijft. Er is steeds meer kennis en technologie nodig om dit te realiseren. Hierbij heeft u de hulp van professionals nodig, die met u meedenken over de opbouw van uw website.

Bluenotion kan u helpen, niet alleen met de realisatie van uw website, maar ook met het nadenken over een nuttige invulling van uw ICT. Voor u is het belangrijk om te bedenken dat het toepassen van informatietechnologie geen doel op zich is, maar een middel om uw doelen te realiseren. Dit betekent dat u niet zo maar alle mogelijkheden moet uitproberen, maar moet stil staan bij de vraag wat voor u nut heeft. Hier willen wij u graag bij helpen!

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!