Is jouw webwinkel klaar voor de feestdagen?

delen 
1 december 2015

Waar sinterklaas in volle vaart het gehele land voorziet van cadeautjes en de kerstman ook alweer in de startblokken staat, is het natuurlijk de vraag hoe jij met jouw webwinkel ook deze feestdagen weer kunt presteren. Vandaar dat wij jou maar al te graag voorzien van een aantal mogelijkheden en tips om ook in december net dat beetje extra bezoekers en kopers naar jouw webshop te krijgen.

Mobiele gebruikers optimaal van dienst zijn

Het aantal mobiele weergaven van websites en webshops streeft de desktop weergaven al enige tijd steeds verder voorbij. Echter is het daadwerkelijk doen van een online aankoop pas iets van de laatste jaren. Om deze continu verder groeiende groep consumenten ook van jouw webshop te laten genieten, is het belangrijk om te zorgen dat jouw webwinkel volledig geschikt is voor mobiele apparaten.

Blogs met cadeautips

In eerdere blogs hebben wij al verteld over de toegevoegde waarde van blogs voor jouw website en webshop, waarbij verkeer op de website krijgen een belangrijke factor is. Maar hoe zorg je nu via deze blogs voor extra aankopen?

Aangezien iedereen altijd weer op zoek is naar originele cadeau’s en inspiratie, kan je in je blogs tips over opvallende en bijzondere producten uit jouw webshop geven. Directe links naar de producten kunnen hierbij net dat beetje verschil maken.

Nieuwsbrief met kortingcodes

Het is en blijft een cliché, maar Nederlanders zijn dol op korting. In veel gevallen kopen zij zelfs enkel producten wanneer deze afgeprijst zijn.

Maak je gebruik van een nieuwsbrief, dan is het absoluut de moeite waard om een kortingscode in deze nieuwsbrief te verwerken. Met behulp van een tijdelijke code krijgen consumenten eerder de neiging om een kijkje in jouw webshop te nemen. Zorg je dat ook op de website duidelijk is dat de korting tijdelijk is, dan verhoog je de kans dat men daadwerkelijk over gaat tot een aankoop.

Doelgericht adverteren via social media

Tot slot mag social media uiteraard ook niet vergeten worden. Via deze weg kan je de doelgroep zo direct mogelijk benaderen en daarbij ook kortingscodes en cadeautips kenbaar maken.

Hulp nodig of interesse in verdere uitleg? Stuur ons een mailtje naar info@bluenotion.nl of bel op: 024 - 302 00 15

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!