Jouw zakelijke Instagram-account wordt een groot succes!

delen 
9 juni 2015

Instagram draait om het delen van mooie beelden en de waardering die je ervoor krijgt. Meer dan 30 miljoen gebruikers zijn actief op Instagram. Dit geldt zowel voor persoonlijk als zakelijke accounts. Om je zakelijke Instagram tot een succes te brengen is het simpelweg ‘zien en gezien worden’. Laat je zelf zien en je wordt gezien! 

Maar je moet wel uiterst enthousiast zijn over jouw beelden, anders kun je beter stoppen.

Hashtags

Hashtags zijn ontzettend belangrijk en zijn zelfs een musthave bij je beelden. Gebruikers kunnen namelijk beelden bekijken in hun nieuwsoverzicht met bepaalde hashtags. Gebruik daarom hashtags die populair zijn maar die wel te maken hebben met jouw beeld. Een duidelijk verhaal, eigen stijl en herkenbaarheid zorgen voor bekendheid naar gebruikers. Ga er gewoonweg mee experimenteren want op die manier kun je uitvinden of gebruikers geïnteresseerd zijn in jouw beelden. Spreekt jouw beeld niet aan bij de gebruikers, ga er dan niet mee door want dat is zonde van je tijd.

Teksten

Beeld is belangrijk voor de uitstraling maar bij beeld hoort tekst. Als je de teksten goed, leuk en pakkend schrijft dan word je beeld nog beter. Wellicht dus ook meer likes en reacties!

Instagram analyseren

Om te analyseren of jij succesvol bent op Instagram bestaan er verschillende apps om statistieken van jouw berichten in kaart te brengen. Zo kun je kijken welke hashtags de meeste likes hebben opgeleverd. Hier kun je dan op inspelen. 

Conclusie

Instagram is een ontzettend leuk platform voor het delen van beelden maar kijk wel goed of het zinvol is om jouw product of dienst weer te geven. Als het weinig oplevert dan is het zonde van de tijd die je er in steekt.

Als je meer wilt weten over hoe Instagram in elkaar steekt, lees dan eens het boek van Kirsten Jassies. Zij vertelt waar kansen liggen en hoe je een goede content strategie kunt vormgeven. Maar het belangrijkst: Zorg dat je enthousiast bent!

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!