Marktplaats Review Tool

delen 
4 april 2014

Veel bedrijven maken gebruik van mailsurveys wanneer zij een klantenonderzoek uitvoeren. Andere bedrijven benaderen hun klanten via een pop-up wanneer zij de site bezoeken. Marktplaats is aan de slag gegaan met een nieuw onsite reviewmiddel. Marktplaats Aanbieding maakt gebruik van een een eenvoudig actief NPS-tool, dat gekoppeld is aan Google Analytics. Op die manier kan marktplaats de feedback van klanten preciezer bepalen en kunnen ze hier sneller op inspelen.

Het doel was om een response rate te krijgen van minimaal 10% en daar zitten ze na een aantal testen vaak ruim overheen. De bezoeker wordt gevraagd om zijn ervaring van de site uit te drukken in smileys en heeft de mogelijkheid om extra commentaar te geven. Deze gegevens worden verwerkt in Google Analytics en kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld A/B-testen effectiever te maken.

De site van Marktplaats wordt natuurlijk drukbezocht en zal daarom op korte termijn veel feedback krijgen. Zo kunnen zij in enkele dagen duidelijke feedback krijgen en aanpassingen doorvoeren. Op deze manier probeert men de site in korte tijd, dus op een dagelijkse basis te verbeteren. Vooral bij Marktplaats Aanbieding wordt er hard gewerkt met het uitproberen van verschillende lay-outs van de pagina en aanpassingen in de vormgeving. Enkele van de resultaten hieruit heeft Marktplaats kenbaar gemaakt.

Wat valt er op?

Een belangrijk opvallend element is dat een slechtere aanbieding, meteen leidt tot een lagere NPS (Net Promoter Score). De kwaliteit van de aanbiedingen die de klant ziet, heeft dus invloed op de hele beleving van de klant. Door gebruik te maken van een goede aanbieding hebben klanten een algemeen positiever beeld van de webshop. Dit kan dus conversieverhogend werken, zelfs als de klant geen gebruik maakt van de aanbieding.

Dit is iets wat elke webshop kan meenemen. Als je zorgt voor aantrekkelijke aanbiedingen die zichtbaar zijn op de homepage, dan zal dit conversieverhogend werken.

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!