Outlet via Marktplaats?

delen 
2 mei 2014

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die gebruik maken van Marktplaats. Het aantal grote bedrijven dat gebruik maakt van Marktplaats groeit ook snel. Zij maken gebruik van Markplaats Outlet. Marktplaats Outlet is relatief nieuw (enkele maanden oud) en is bedoeld voor grote bedrijven. Zij kunnen hier producten aanbieden die ze niet meer via hun eigen webshop verkopen. Hierbij moet u denken aan producten die uit het assortiment gaan, producten met een lichte beschadiging of waarvan de verpakking beschadigd is. Deze producten worden met een korting aangeboden aan de klant.

Het idee achter de outlet is dat bedrijven van hun overgebleven producten afkomen zonder dat dit conflicteert met het huidige aanbod. Het is een extra afzetkanaal dat op een andere manier ingezet kan worden dan de eigen webshop. De mensen die naar producten zoeken op Marktplaats zijn meestal op zoek naar koopjes en daarom kan een outlet een nuttige toevoeging zijn op andere affiliateprogramma's. Hoe werkt Marktplaats Outlet en op welke manier kan het voor u een nuttige toevoeging kunnen zijn aan uw online verkoopkanalen?

Grote spelers

Op dit moment is Marktplaats Outlet enkel voor grote spelers in de online markt. Het huidige aanbod bestaat uit Philips, Telfort, Neckermann, BeatsNew en Coolblue. Binnenkort zal ook Sola producten aanbieden via Marktplaats Outlet. Bedrijven konden al producten aanbieden via Marktplaats, maar nu krijgen de grote online aanbieders dus hun eigen omgeving binnen Markplaats Outlet.

Hoe werkt Marktplaats Outlet?

Voor een groot gedeelte houden deze bedrijven dezelfde mogelijkheden die ze al hadden. Bijvoorbeeld het plaatsen van producten op Marktplaats. Deze producten kunnen ze promoten via Admarkt en als de klant een product wilt bestellen dan gaat dit nog steeds via de webshop van de aanbieder zelf. De extra toevoeging zit vooral via de eigen omgeving op Marktplaats. De omgeving kan aangepast worden aan de eigen huisstijl (bekijk de omgeving van Coolblue). Daarbij hebben zij de mogelijkheid om Marktplaats Outlet te gebruiken om een duidelijk andere doelgroep te bereiken.  

Wat moet u met deze informatie?

Markplaats Outlet staat alleen open voor grote bedrijven. Hoe kunt u toch gebruik maken de informatie uit dit artikel? Wat naar voren komt is het gebruik van Marktplaats, niet alleen maar als extra verkoopmedium, maar ook als strucureel ander verkoopmedium.

Het soort mensen dat naar producten zoekt via Marktplaats is anders dan de bezoekers die via uw reguliere webshop binnenkomen. De klanten die Marktplaats bezoeken willen graag een zo goed mogelijk product tegen een zo laag mogelijke prijs. Outletproducten van bekende merken zijn hiervoor dus uitermate geschikt.

Door bewust te zijn van deze doelgroep kunt u uw eigen producten echter ook zo aanbieden. Marktplaats is een goed medium om retourgezonden of lichtbeschadigde producten te verkopen (vermeld dit er wel altijd bij). De meeste potentiële klanten zullen dit niet erg vinden als de aanbieding maar goed is. U kunt de huidige aanbieders op Marktplaats Outlet bekijken en daar een goede indicatie krijgen van het soort taalgebruik en prijzen die geschikt zijn voor Marktplaats. U kunt hierop uw eigen aanbiedingen aanpassen en verbeteren. Klanten op Marktplaats zijn meestal best bereid om iets verder te kijken dan de eerst getoonde producten om dat goede koopje te vinden. Dat betekent niet dat u geen gebruik zou moeten maken van Admarkt, maar u hoeft waarschijnlijk niet op de eerste pagina te komen om toch een goed resultaat te behalen met uw producten.

Voor meer informatie over het aanbieden van uw producten op meerdere online verkoopkanalen kunt u contact met ons opnemen.

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!