Same day delivery. Primeur in Nederland

delen 
24 november 2015

Vorig jaar maart schreven wij in een van onze blogs al over same day delivery. Op dat moment was er nog voornamelijk sprake van experimenten van grote internationale bedrijven. Echter kunnen we nu melden dat Nederland beschikt over aanbieders van een landelijke same day delivery service.

SendCloud & Fadello

SendCloud biedt, in samenwerking met Fadello, de mogelijkheid om orders op de dag van bestelling door heel Nederland te leveren en op te halen. Op die manier willen zij kleinere webshops de strijd aan laten gaan met de grote spelers.

Op dit moment hebben 350 webwinkels zich al aangemeld voor de service en zal dit aantal naar verwachting snel gaan stijgen. Daarbij is het wel belangrijk te onthouden dat het logistieke proces er anders uit moet gaan zien, waardoor niet iedere winkelier in staat is deze service te bieden. De webwinkelier dient er met de same day delivery service voor te zorgen dat zijn pakketjes voor 13.00 uur klaar zijn voor verzending.

Klantbehoefte

Veel klanten verwachten steeds vaker dat de winkelier en de bezorgdienst rekening houden met bezorgtijden. Zo willen de meeste mensen hun pakketjes tegenwoordig ’s avonds geleverd hebben. Door de samenwerking tussen SendCloud en Fadello wordt er zo veel mogelijk aan deze vraag voldaan.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen meerdere aanbieders van een dergelijke service snel gaan volgen, waardoor wij benieuwd zijn hoe deze nieuwe stap in de bezorgdienst zich zal gaan ontwikkelen.

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!