Spotify snapt het helemaal!

delen 
11 september 2013

Ik heb geen verstand van de muziek business, maar ik wilde gisteren iets anders luisteren dan mijn collega's en stond op het punt om Spotify te downloaden. Ik opende de website van Spotify: www.spotify.com. Niet alleen is de website van Spotify modern en mooi, maar ik kon online muziek luisteren en zoeken in de miljoenen nummers. Ik ben zelf dagelijks bezig met webapplicaties en dit is duidelijk een goed voorbeeld van hoe het moet!

Webapplicaties vs desktopapplicaties

Je ziet steeds minder verschil tussen webapplicaties en desktopapplicaties, browsers kunnen steeds meer en ontwikkelaars verleggen op alle gebieden hun grensen. Dit maakt desktopapplicaties bijna overbodig. Voordelen van een webapplicatie zijn onder andere:

  • Overal beschikbaar, ook op openbare computers
  • Geen installatie nodig
  • Altijd up-to-date

Alle grote jongens

Spotify is natuurlijk niet de enige met een elegante, goedwerkende online versie van hun software. De absolute leider in de online wereld is natuurlijk Google. Je ziet dat Microsoft en Apple daar van schrikken en op haastige wijze proberen in te halen. Maar dat is niet zo makkelijk, de eerste versie van MobileMe (Apple) was een flop. Nu probeert Apple weerstand te bieden tegen Google met iCloud en Microsoft probeert dat met Office 365. Laat de beste winnen!

Conclusie

Wat mij betreft worden desktopapplicaties steeds meer overbodig en moet alles de cloud in met ondersteunende apps voor mobiele telefoons en tablets. Hier en daar zal deze overgang moeilijk zijn en misschien op sommige gebieden wel onmogelijk, maar ik zou zelf niet snel meer een desktopapplicatie ontwikkelen tenzij een webapplicatie zich hier niet voor leent.

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!