Terugblik |  Peter van Meijgaard

delen 
27 juli 2015

Begin februari ben ik als informatica stagiair begonnen bij het software bedrijf in Nijmegen. Een half jaar lang was dit mijn dagelijkse werkplek waarbij Ik de kans heb gekregen om te werken aan gave projecten samen met andere medewerkers. In dit blog zal ik jullie wat meer vertellen over mijn ervaringen. Maar eerst zal ik me even voorstellen…

Mijn naam is Peter van Meijgaard. Ik studeer informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en zit momenteel in mijn derde jaar. Voor mijn stage ben ik gaan kijken naar een passende opdracht. Vanuit Bluenotion werd er een interne opdracht aangeboden die mij heel erg aansprak. Het leek een zeer uitdagende opdracht waarbij ik mijn kennis op het gebied van informatica kon verbreden. Uiteindelijk werd het volgende van mij verwacht: Een interne applicatie ontwikkelen voor projectplanning en issue tracking, genaamd ‘’Bluetracking’’. Bluetracking zal intern gebruikt worden waarbij Bluenotion meer inzicht krijgt in lopende projecten binnen het bedrijf.

Bluetracking was voor mij ontzettend leerzaam omdat ik bij het ontwikkelen van de applicatie een nieuwe programmeertaal heb leren kennen. Echter was de opdracht niet eenvoudig en een behoorlijke uitdaging. Uiteindelijk ben ik tevreden met wat ik heb opgeleverd. Het product gaat nu verder ontwikkelt worden door een andere stagiair van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het is de bedoeling dat Bluetracking ook een commercieel product gaat worden.

Als ik terugkijk op mijn stageperiode ben ik ontzettend tevreden. Ik had nog nooit eerder stage gelopen en wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Vanuit Bluenotion werd ik hier goed in ondersteund. Bard Duijs, opdrachtgever en stagebegeleider, speelde hier in een grote rol. Hij heeft al meerdere stagiaires in dienst gehad dus voor vragen kon ik ten aller tijde bij hem terecht.

De weken zijn voorbij gevlogen en voor ik het wist moest ik het eindproduct presenteren. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden met mijn 7, geslaagd voor mij stage dus! En als kers op de taart werd na mijn stage gevraagd of ik twee dagen in de week wilde blijven werken. Natuurlijk heb ik dit aanbod niet laten schieten en ben ik sinds juni werkzaam bij Bluenotion.

Zou je ook graag bij Bluenotion stage willen lopen maar zou je nog wat willen weten over opdrachten en werkomgeving dan kun je altijd even een mailtje sturen naar: bard@bluenotion.nl

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!