Top 10 webshop koppelingen

delen 
30 januari 2017

Er bestaan allerlei webshop koppelingen die het succes van jouw webshop een extra boost kunnen geven. Echter is het heel belangrijk om te kijken wat jou echt kan helpen bij het bereiken van de doelgroep en het beoogde resultaat. In deze blog zet ik een aantal webshop koppelingen op een rijtje, die in mijn ogen zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Google Analytics

Met Google Analytics meet je vrijwel alle activiteiten naar, op en van jouw webshop en maak je deze zeer eenvoudig inzichtelijk. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Echter kan je ook eenvoudig de behaalde conversie meten en zien welke bronnen ervoor zorgen dat jij bezoekers krijgt. Daarnaast koppel je jouw Google Analytics account ook heel eenvoudig aan je Google Adwords account, waardoor je inzicht krijgt in de bezoekers die op jouw webshop komen door te klikken op jouw advertenties en welke organisch teweeg worden gebracht. Op deze manier breng je in beeld welke bezoekers het meeste rendement voor jou opleveren.

https://www.google.nl/intl/nl/analytics/

Mailchimp

Een koppeling met Mailchimp mag in onze ogen op geen enkele webshop ontbreken. Gerichte e-mailmarketing zien wij als een grote kans voor groei van jouw webshop. Mailchimp maakt het mogelijk om jouw contacten eenvoudig in diverse lijsten in te delen en deze lijsten vervolgens apart te benaderen. Creëer een unieke template en houdt je klanten eenvoudig op de hoogte van acties, nieuwe producten en updates.

www.mailchimp.com

Bol.com

Producten enkel op je eigen website aanbieden is uiteraard een optie. Echter is de kans dan groot dat je niet je gehele doelgroep weet te bereiken. Bol.com heeft in de loop van de jaren een enorm marktaandeel vergaard, waar jij eenvoudig profijt uit kan halen. Door jouw producten te koppelen aan Bol.com vergroot je al snel jouw bereik en ontdekken potentiële klanten jouw producten sneller.

www.bol.com

Google Search Console

Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google. Met behulp van deze koppeling controleer je onder andere of Google toegang kan krijgen tot de inhoud van jouw pagina’s. Daarnaast kan je nieuwe inhoud indienen, zodat Google deze kan crawlen en jij wellicht inhoud kan verwijderen die je niet wilt weergeven in de zoekresultaten. Zo onderhoud je jouw site met minimale verstoring van de zoekprestaties. Ook heb je inzicht in de zoekopdrachten die leiden tot jouw vindbaarheid en de websites die links bevatten naar jouw webshop.

https://support.google.com/webmasters/answer/4559176?hl=nl

Google Shopping

De vindbaarheid van jouw webshop en producten is zeer belangrijk voor jouw succes. SEO kan hierbij uitkomst bieden, maar ook Google Shopping is een slimme keuze. Met Shopping-campagnes verschijnen jouw productafbeeldingen, -prijzen en bedrijfsnaam in de zoekresultaten van Google. Hierbij betaal je alleen als potentiële klanten daadwerkelijk doorklikken naar de webshop of informatie over de winkelvoorraad bekijken.

https://www.google.nl/intl/nl/retail/shopping-campaigns/how-it-works/

KiyOh

In een eerder blog sprak ik al over het creëren van vertrouwen bij potentiële klanten en het belang ervan. Een goed voorbeeld is het verwerken van klantbeoordelingen in jouw webshop. KiyOh is een specialist in klantbeoordelingen, die jouw klanten om referenties vraagt. Vervolgens worden deze beoordelingen automatisch op jouw webshop gepubliceerd. Hierdoor weet de klant met wie hij/zij te maken heeft en kan jij leren van de feedback. Daarnaast is KiyOh officieel Google Partner, waardoor het aantal sterren van jouw webshop wordt weergegeven bij Google Adwords campagnes.

www.kiyoh.nl

Channable

Wanneer je jouw producten naar diverse vergelijkingssites, affiliates of marktplaatsen stuurt, dien je voor iedere partner een op maat gemaakte feed aan te leveren. Channable kan echter bijdragen aan het vereenvoudigen van dit proces. Dit is namelijk een feed management systeem, waarmee je zelf bepaalt welke producten naar welke kanalen worden gestuurd. Zo creëer je voor elke partner een geoptimaliseerde feed, wat resulteert in de hoogst mogelijke impact tegen minimale kosten voor iedere campagne.

www.channable.nl

Beslist.nl

Beslist.nl is in Nederland een van de grootste online winkelcentra. Dagelijks bezoeken meer dan 100.000 mensen het platform en bekijken daar ruim 766 webwinkels met 16 miljoen artikelen. Als webwinkel kun je deze mensen ook bereiken door te koppelen met het platform. Dit is een zeer gunstige actie, aangezien de consumenten op het platform gericht op zoek zijn naar een bepaald artikel. Allereerst vergelijken ze de aanbieders, waarna ze pas doorklikken. Dit zorgt ervoor dat je enkel goed geïnformeerde en zeer geïnteresseerde bezoekers krijgt via dit kanaal.

www.beslist.nl

Marktplaats Admarkt

Wil je een groter bereik voor jouw producten en meer naamsbekendheid voor jouw webshop, dan is een koppeling met de Admarkt van Marktplaats een mooie overweging. Door deze koppeling komen al jouw advertenties namelijk altijd bovenaan de pagina te staan, ook boven de consumenten advertenties. Zo heb je toegang tot de 8,2 miljoen bezoekers die Marktplaats maandelijks bezoeken. Daarnaast betaal je enkel als er daadwerkelijk op jouw advertentie wordt geklikt en heb je de mogelijkheid om de voorraad automatisch te koppelen. Tot slot zorgt Admarkt ook voor een gratis website link naar jouw webshop, waardoor je meer traffic naar jouw webshop genereert.

www.marktplaatszakelijk.nl

SerpBook

SERP staat voor Search Engine Results Page, wat in het Nederlands zoveel zegt als “zoekmachine resultaat pagina”. In principe is dit de pagina die een zoekmachine toont op het moment dat je een zoekopdracht ingeeft. De SERP wordt hierbij zo relevant mogelijk gemaakt door de zoekmachine. Heeft jouw pagina/website de hoogste positie in de SERP, dan wordt deze ook als eerste getoond in de zoekmachine. SerpBook biedt je de mogelijkheid om deze pagina’s in beeld te brengen en hier heel specifieke rapporten uit samen te stellen.

www.serpbook.com

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!