Webshop. Toevoeging of noodzaak?

delen 
11 maart 2013

Kunt u nog leven zonder computer? Denk er even over na hoe uw leven er uit zou zien zonder het gebruik van computers. Eigenlijk kunnen we tegenwoordig niet meer zonder computers of mobiele telefoons. Ze worden steeds belangrijker (lees: onmisbaarder) in onze communicatie met anderen. Sommigen hebben een toekomstbeeld voor ogen waar de communicatie met de wereld om ons heen alleen nog maar plaats zal vinden via digitale tussenkanalen, zo ver zijn we echter voorlopig nog niet.

Wel is er duidelijk een groei zichtbaar op het gebied van e-commerce, oftewel handel via internet.

 

De stijging in het gebruik van internet zien we ook terug in recent onderzoek van het CBS. De omzet van de detailhandel is gedaald met 4,1 procent, maar bij postorderbedrijven en internetwinkels vond een groei plaats van 9 procent. Voor ons is dit natuurlijk een mooie ontwikkeling omdat wij ons volop bezig houden met deze internetmarkt. Veel bedrijven hebben echter moeite om zichzelf goed te profileren op het internet, hier kunnen wij een bijdrage aan leveren. Het belang van een bereikbare en gebruikersvriendelijke website/webshop wordt mede door deze cijfers voor steeds meer bedrijven duidelijk. Een webshop koppelen aan uw website is dus een goede manier om de omzet te verhogen.

Eigen webshop

Vorig Blog gaven we al aan zelf met een webshop begonnen te zijn (matrascenter.nl). Deze site is ondertussen enkele maanden online. De site wordt goed bereikt en elke maand worden er weer meer bestellingen gedaan. We zijn heel blij met deze groei en gaan er natuurlijk voor zorgen dat deze groei zich verder doorzet. We zijn ten eerste bezig een goede naam op te bouwen. We voldoen aan onze claims op het gebied van levering en service. Dus we zorgen dat de gedane bestellingen snel bezorgd worden en we staan vragen goed te woord, dit zien we terug in de recensies van klanten. Daarnaast breiden we ons assortiment uit met bedbodems, want een matras op de vloer is ook maar onvolledig. De omzetgroei van webshops merken wij dus ook in onze eigen webshop.

Internet wordt telkens belangrijker voor het koopgedrag van mensen. Zoals uit de cijfers  noodzakelijk om mee te gaan in deze ontwikkeling. Wij weten hoe bedrijven hun klanten op een juiste manier kunnen bereiken via het internet. Wij maken zelf gebruik van de steeds grotere groep mensen die via het internet producten of diensten afneemt en wij helpen onze klanten hier ook mee.

Wat kan je met deze informatie?

Het is belangrijk om uzelf te realiseren dat mensen steeds meer het internet gebruiken om een aankoop te doen. Als het niet is om het product te kopen, dan is het wel om informatie te vinden over uw product of over uw bedrijf. Als u dit beseft is het makkelijker te begrijpen dat een website of een webshop echt een visitekaartje is van uw bedrijf. Het is daarom belangrijk erover na te denken wat uw website uitstraalt. Komt dit overeen met hoe u uw bedrijf in het dagelijks leven profileert? En wat wilt u dat uw website uitstraalt? Als u hierop een antwoord bedenkt kunt u vanuit dat punt bedenken wat uw website nodig heeft. Op die manier kunt u uw potentiële klanten beter bereiken en ook profiteren van de omzetgroei van webshops.

Bron: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/conjunctuur/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-009-pb.htm

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!