Zet jij social media eigenlijk wel goed in voor je bedrijf?

delen 
18 mei 2015

Als ondernemer kost het vaak extra tijd en geld om te investeren in social media. En wat is eigenlijk de meerwaarde hiervan? Is een website niet al voldoende? In dit stuk vertellen we je wat meer waarom social media een bijdrage kan leveren aan jouw bedrijf. 

Krachtig

Social media is een krachtig middel om een deel van je doelgroep te bereiken. Elk mediakanaal maakt namelijk gebruik van een startpagina en/of nieuwsoverzicht. Alle berichten van volgers en vrienden zijn hierop zichtbaar! Jouw volgers en vrienden zien dan de berichten van jouw bedrijf naar voren komen. Zo geldt; hoe meer berichten, hoe meer jouw bedrijf in het nieuwsoverzicht komt.  

Maar welk social media kanaal past bij jouw bedrijf?

Er zijn ontzettend veel verschillende platformen om jouw content te delen. Maar wat past bij jouw bedrijf en waar is jouw doelgroep het meest op te vinden? Bedenk eens wat jouw doelgroep van je product wil zien. Facebook en Pinterest zijn erg handig als je wil dat je producten gezien worden door je doelgroep. Kleding, sieraden of woonaccessoires zijn hier een goed voorbeeld van. Je kan de doelgroep goed laten zien wat je met jouw producten kan doen. 

Toegevoegde waarde

Social media kan naast je website ook een toegevoegde waarde hebben in Google. Google kijkt namelijk naar links van andere websites die linken aan jouw website. Op basis van deze links rangschikt Google je website in de zoekresultaten. Wanneer er dus een bericht wordt geplaatst op social media en deze wordt vervolgens geliked of gedeeld dan ziet Google dat als waardevolle informatie. Om Google een toegevoegde waarde te laten zijn voor je social media is het wel belangrijk dat je actief blijft op social media!

Conclusie

Al met al is Facebook met afstand het meest gebruikte social medium ter wereld! Maar wat kun je doen om Facebook goed in te zetten voor jouw bedrijf? Een aantal tips:

  • Zorg eerst voor een goede uitstraling van logo en foto’s
  • Zorg dat al je vrienden de pagina liken en delen
  • Trek meer publiek door acties
  • Plaats regelmatig content (2 tot 3 keer per week)
  • Adverteer via Facebook (Het bedrag kan variëren van 4 euro tot 80 euro)
  • Maak buttons naar je website of andere social media
  • Zorg voor recensies

Ben jij al klaar om meer gezien te worden? Ga dan gauw aan de slag met het opzetten van je social media pagina's. Kom je er niet uit? Dan willen we je graag helpen! Stuur ons een mailtje naar info@bluenotion.nl of bel op: 024 - 302 00 15

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!