Vlekkeloze transitie

Schipholparkeren is een zeer populaire website voor het vergelijken van alle aanbieders op het gebied van parkeren op Schiphol. Vanuit Schipholparkeren kregen wij de vraag om zowel de visuele als technische aspecten van de website te herzien.

Door de populariteit stond een vlekkeloze transitie van de oude naar de nieuwe website bij deze opdracht centraal. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van de Bluenotion Redirect module. Bij deze module houden wij de oude naast de nieuwe website en kijken we welke 404’s er ontstaan bij de livegang. Deze 404’s kunnen we vervolgens gemakkelijk een nieuwe bestemming geven met een redirect.

Look & Feel

Samen met de klant hebben we ervoor gekozen om het design flink op te frissen, maar daarbij geen rigoureuze aanpassingen te doen. De bezoekers zijn gewend aan de werking van de website en daar wilden wij dan ook zo min mogelijk aan veranderen. De nieuwe website is zeer overzichtelijk en voorzien van duidelijke informatie. De bezoeker weet precies waar hij/zij aan toe is en kan eenvoudig navigeren en vergelijken.

Mobiele versie

Steeds meer bezoekers gebruiken een mobiel apparaat om Schipholparkeren te bezoeken. Om die reden was het belangrijk dat de website volledig geoptimaliseerd werd voor mobiele apparaten. We hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe website voorzien is van een responsive design. Dit zorgt ervoor dat de content van de website in iedere situatie perfect leesbaar is. De extra focus op een mobiele versie zorgt ervoor dat de website toegankelijker wordt voor de nieuwe generaties.

Snelheid van de website

Naast een nieuw jasje voor de website, hebben we er ook voor gezorgd dat de website vele malen sneller werkt. Dit hebben we gerealiseerd door uitgebreide caching en daarnaast goed te luisteren naar Google. Google heeft namelijk een tool om te kijken hoe snel een website is. Deze tool is hier te vinden: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?url=https%3A%2F%2Fschipholparkeren.nl%2F&tab=mobile. Uit de tool komt naar voren dat de mobile score neerkomt op 96 en de score van de desktopversie op 95.

header-image

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!