Maatwerk

Boost & Co

Persoonlijke ontwikkeling, digitaal!

Boost & Co maakt het rendement van training en ontwikkeling meetbaar per persoon en voor de gehele organisatie. 

 

 

Mockup Boost & Co

In het kort

Toen

Met hun Talentboard biedt Boost & Co mensen en organisaties een leertraject met meetbare resultaten. Het systeem staat, maar hoe kunnen ze het nog persoonlijker maken en verder doorontwikkelen?

Nu

Bluenotion heeft het systeem doorontwikkeld door middel van technische hoogstandjes: leerlijnen zijn uitgebreid, gepersonaliseerd en kunnen worden gecombineerd met cursussen.

Morgen

Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk en gemotiveerd om hun gepersonaliseerde leerroute mee uit te stippelen. Dit maakt het systeem dynamisch en een oplossing voor morgen: het beweegt altijd mee met de leerlijn van de betreffende persoon.

Het startpunt

Boost & Co maakt het rendement van training en ontwikkeling meetbaar per persoon en voor de gehele organisatie. Dit maakte Boost & Co al uniek, maar het kon nóg specifieker en persoonlijker. Ze schakelden Bluenotion in om een platform te ontwikkelen dat bijdraagt aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen, met een nieuw leerlijnen- en e-learningsysteem als toevoeging. Het resultaat: een compleet persoonlijk ontwikkelingsplatform voor bedrijven. Met hun TalentBoard als uitgangspunt maakt Boost & Co het voor bedrijven mogelijk om hun personeel doelgericht, persoonlijk en op een leuke manier te trainen. Het bestaande TalentBoard systeem gaf al veel mogelijkheden:

 •  Bepalen van de nulmeting
 • Uitdraaien van rapportages
 • Verschillende manieren voor het verwerken van feedback
 • Blended learning
 • En bovenal: het meten van gedragsverandering

Dit complete en gebruiksvriendelijke systeem stond al aan de basis. Boost & Co vroeg ons om samen met hen dit systeem door te ontwikkelen.

Bluenotion brainstorm

Het doel: een eigen leerlijnen-systeem en e-learningplatform, wat naadloos aan moest sluiten bij het huidige TalentBoard. Met stapels ideeën in onze rugzak, begonnen we aan een systeem waarbij het maken van een eigen leerroute centraal stond. Het moest mogeljk worden voor trainers en HR-medewerkers om een leerroute uit te stippelen voor medewerkers. 

We creëerden de mogelijkheid om een competentiegerichte leerlijn aan meerdere gebruikers te koppelen, waarna de medewerker hier zelf mee aan de slag kan. 

Er is een leerroute voor hen uitgestippeld met:

 • vaste trainingen
 • buddy-momenten
 • e-learning momenten
 • mogelijkheid tot verdieping
 • aanwezigheidsregistratie om bij te houden aan welke competentie is gewerkt

​Ter ondersteuning van de eigen leerlijn is het ideaal als trainers bepaalde cursussen via het platform kunnen aanbieden aan hun medewerker. Dit systeem noemen we het e-learning platform. Op de leerlijn van een medewerker kan op deze manier een online cursus uit een eigen bibliotheek worden opgehaald. Deze kan online worden gevolgd door de medewerker.  

Resultaat

Door middel van de nieuwe integratie worden medewerkers zelf verantwoordelijk voor hun leerlijn en gemotiveerd om hun gepersonaliseerde leerroute mee uit te stippelen. Persoonlijke ontwikkeling, gedigitaliseerd!  
We integreerden drie verschillende systemen (leerlijnen, e-learning, ¨mijn talentboard¨) waartussen gemakkelijk gewisseld kan worden.

De technische hoogstandjes:

 • Koppeling tussen leerlijnen en eLearning, waardoor je cursussen op eLearning kan toevoegen aan je leerlijn(en).
 • Leerlijnen: Het combineren van je persoonlijke leerlijn en de leerlijn die je toegewezen wordt. Hierdoor heb je een overzicht van alle interventies.
 • E-learning: Het zelf opstellen van cursussen waarbij je veel verschillende mogelijkheden hebt.
 • E-learning: Bij het uploaden van filmpjes worden deze automatisch geconverteerd naar verschillende kwaliteit formaten.