NN Zevenheuvelenloop
high traffic websites

Zevenheuvelenloop

Hét sportevenement van Nijmegen

Elk jaar doen er meer dan 30.000 mensen mee aan één van de drie hardloopwedstrijden die worden georganiseerd door Stichting Zevenheuvelenloop. 

Mockup NN Zevenheuvelenloop

In het kort

Toen

Stichting Zevenheuvelenloop benaderde ons om een high traffic website te ontwikkelen die goed voorbereid is op veel bezoekers en pieken tijdens de inschrijving!

Nu

We maakten een high traffic responsive website die de pieken tijdens de inschrijvingen heeft doorstaan! De website draait goed, terwijl honderden gebruikers zich tegelijkertijd inschrijven.

Morgen

Het systeem heeft zich bewezen tijdens de inschrijvingen: het werkt! Dit en het responsive design, SEO en uitgebreide CMS maken de website gebruiksvriendelijk voor alle bezoekers. Op naar de volgende!

Volledig responsive & Uitgebreid CMS 

Elk jaar doen er meer dan 30.000 mensen mee aan één van de drie hardloopwedstrijden die worden georganiseerd door Stichting Zevenheuvelenloop. Het was aan ons de eer om deze high-traffic website te ontwikkelen! We legden een verhoogde focus op smartphone-gebruik en houden rekening met de grote piekmomenten: tijdens inschrijving en als alle hardlopers (tegelijk!) direct na de run hun resultaten willen bekijken. De focus komt steeds meer op smartphone-gebruik te liggen: in het algemeen, dus ook voor de Zevenheuvelenloop. We realiseerden we een apart mobiel design, waardoor de bezoeker hier net zo gemakkelijk zijn/haar weg vindt als op een computerscherm.
Aan de achterkant heeft het uitgebreide Content Management Systeem beschikking over meer dan 16 verschillende layouts. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor het indelen van de website: van het menu en footer, tot de teksten en afbeeldingen

2.png

SEO Optimaal & High Traffic Piekprestaties

Hoe zoekmachines je website lezen, is minstens zo belangrijk als een tof design! Het heeft namelijk een directe invloed op het bezoekersaantal en rendement. Voor Stichting Zevenheuvelenloop hebben we ons hierop gefocust door de Google PageSpeed te optimaliseren, het gebruik te maken van Schema.org en W3 validatie te controleren.
Alle technische details hebben bijgedragen aan een schitterend eindresultaat! Omdat alle deelnemers tegelijkertijd hun resultaten willen inzien, waren we voorbereid op pieken van honderden bezoekers tegelijkertijd. Via verschillende beschikbare tools hebben we de piekprestatie van de applicatie getest om zeker te zijn van uptime tijdens de dagen van wedstrijden. En dat heeft goed uitgepakt! 

3.png

From Start to Finish! 

Voor NN Zevenheuvelenloop deden we het allemaal; we creeerden samen met Stichting Zevenheuvelenloop en onze collega's van Digital Layers niet alleen een schitterende High Traffic Website, we deden zelf mee aan de Zevenheuvelennacht!
Een totaalbeleving from Start to Finish waarbij we dus met onze Digital Layers collega’s zelfs de hardloopschoenen hebben aangetrokken.

 

seo.jpg

Zie ook