Mobiele apps

App voor Security Awareness

Awaretrain realiseert bewustwording en gedragsverandering binnen de werkomgeving door middel van een nieuwe ‘teaser’ app.

 

 

Mockup Awaretrain

In het kort

Toen

Als je met een potentiële lead hebt gesproken, is het gebruikelijk dat je je visitekaartje achterlaat. Zo deed security awareness platform Awaretrain het ook altijd. Maar zou het voor hun niet veel toepasselijker (en leuker!) zijn om iets interactiefs achter te laten? Jazeker

Nu

We vonden het interactieve antwoord in een app, geschikt voor iedereen die zijn security awareness wil testen. In de app krijg je elke dag een nieuwe  ¨Wat zou jij doen als?¨-vraag met betrekking tot een potentiële security situatie op de werkvloer. Op deze manier wordt security awareness top of mind!

Morgen

Een app zorgt voor een mooie interactieve aanvulling, die bovendien bijna altijd bij de hand is. Hierdoor denken wij dat de app niet alleen als giveaway kan worden ingezet, maar ook zeker als betaalde dienstverlening van Awaretrain. Hier denken wij graag over mee!

Bewustwording creëren

Volgens Awaretrain moet veilig en bewust werken de norm worden. Awaretrain geeft hier door middel van de app vorm aan op een leuke, laagdrempelige manier. In de app zijn cyber security en privacy belangrijke onderwerpen, die aan de orde van de dag zijn op de werkvloer. In de app krijgen gebruikers dan ook vragen over security in bedrijfsgerelateerd sfeer.

Awareness app

Awaretrain wilde meer dan een visitekaartje achterlaten bij bedrijven, en zo kwamen zij tot het idee voor een app. Elke dag kunnen medewerkers in deze app een nieuwe vraag beantwoorden over veiligheid. Dit is een leuke manier om security awareness te creëren op de werkvloer, maar het is gelijk een teaser voor de trainingen van Awaretrain.

Voorbeeldvraag: ¨Met wie is het onverstandig om het wachtwoord van je wifi-thuisnetwerk te delen?¨

   • Niemand
   • Je huisdieren
   • Je buren
   • Huisgenoten

Bij elke vraag wordt vervolgens een uitleg gegeven, zoals in dit voorbeeld: ¨Het delen van het wachtwoord met anderen dan je huisgenoten is niet aan te raden. Het is soms ook mogelijk om een wifi-netwerk voor gasten in te schakelen. Dit is een wifi-netwerk dat gescheiden is van het normale wifi-netwerk en is een veilig alternatief voor gasten of bezoek.¨

Na het beantwoorden van een vraag krijgen medewerkers hun score te zien: zo worden zij dagelijks uitgedaagd om deze te verbeteren. De app is te downloaden in de App- en Playstore en is voor iedereen beschikbaar.

Resultaat? Een veilige werkomgeving

Wanneer een bedrijf na gebruik van de app graag samen wil werken met Awaretrain, start de security awareness pas echt. Awaretrain test het gedrag van medewerkers, geeft inzicht in het actuele veiligheidsniveau en traint medewerkers waar nodig. Zo worden de medewerkers de sterkste schakel binnen een bedrijf als het gaat om informatiebeveiliging en creëer je samen een (cyber)veilige werkomgeving.