App laten maken

Wil jij een app laten ontwikkelen en ben je benieuwd naar de diverse mogelijkheden? Vaak heb je al een goed beeld van de functionaliteiten die de app moet bevatten. Wij geven je graag inzicht in de mogelijkheden en onze werkwijze bij het ontwikkelen van een applicatie.

Waarom een app laten maken?

Sneller dan een website

Als je op zoek bent naar bepaalde gegevens, merk je al snel dat een app veel efficiënter is. Op het moment dat je naar een website navigeert, moet je namelijk allereerst een url (webadres) invoeren in de browser. Kijken we echter naar een app, dan staat deze vaak vast op je mobiele telefoon. In de meeste gevallen ben je ook al ingelogd. Moet je toch elke keer inloggen, dan is dit vaak al mogelijk met slechts je vingerafdruk.

Technisch meer mogelijk dan op een website

Een goed voorbeeld van de extra mogelijkheden van een app is het internet bankieren. Doe je een aankoop in een webshop, dan kom je in de internet bankieren app terecht. Hier kun je vervolgens direct overgaan tot het afronden van de transactie.

Push notifications

Een ander groot voordeel van een app bestaat uit de push notifications. Met behulp van deze notificaties kun je jouw klanten namelijk actief bereiken op hun favoriete apparaat.

Jouw app laten maken

De ontwikkeling van een app is een uitgebreid proces en als ontwikkelaars begeleiden wij je graag gedurende de realisatie. Wij helpen je bij alle onderdelen, van jouw eerste idee tot een complete app. Met behulp van design en usability kijken we naar de juiste afstemming op jouw beoogde doelgroep. Echter houden we ook rekening met de mogelijkheden binnen het beschikbare budget. Samen met jou komen we tot een goede strategie.

Ben je echter nog niet zeker of je een native-, hybride- of webapplicatie wilt laten maken? Of heb je nog geen idee wat het verschil is tussen deze drie varianten? Hieronder lees je over de verschillende soorten apps.

App ontwikkeling

Drie soorten applicaties

Native App

De mooiste en meest kostbare applicatie is een Native App. Bij de ontwikkeling van een Native App bouw je voor alle platformen een app, die volledig aansluit op dat platform. Je maakt dus niet enkel één app, maar voor ieder platform een afzonderlijke app. Zo heb je een app voor Android, voor iOS en eventueel voor andere platformen.

Voordelen

 • De app werkt het snelst en het mooist

Nadelen

 • Meest kostbare methode, doordat je losse apps ontwikkelt
 • De app is minder goed te onderhouden, omdat je met meerdere implementaties zit van dezelfde app

Web App

Een Web App is eigenlijk gewoon een website die je maakt, maar dan specifiek voor de mobiele telefoon. Deze app kan gewoon in de app store geplaatst worden en is multi platform (geschikt voor iOS, Android en eventueel andere platformen). Dit is de meest voordelige applicatie, maar de Web App heeft ook een nadeel. Je kunt namelijk geen gebruik maken van platform specifieke functionaliteiten, zoals notificaties.

Voordelen

 • De meest voordelige applicatie soort
 • De app is eenvoudig te onderhouden

Nadelen

 • Geen platform specifieke functionaliteiten (push notificaties,camera)
 • Iets langzamer dan een Native App (vooral op iOS)

Hybrid App

Dit is eigenlijk een combinatie van de bovenstaande twee soorten. We ontwikkelen een Web App, waarna we kijken naar de benodigde platform specifieke functies. Deze elementen maken we vervolgens Native. Bij deze variant proberen we in principe te zorgen voor the best of both worlds.

Voordelen

 • Platform specifieke functionaliteiten zijn mogelijk
 • De app is makkelijk te onderhouden

Nadelen

 • De app is iets langzamer dan een Native App (vooral op iOS, maar hier wordt aan gewerkt)

Wil je meer leren over de verschillende soorten apps? We hebben hier eerder een blog over geschreven.

App ontwikkeling op maat

Door te kiezen voor een applicatie op maat, heb je altijd een voorsprong op andere standaard apps. De applicatie wordt namelijk volledig op jouw wensen afgestemd. Standaard webapplicaties werken vaak onpraktisch. Daarnaast hebben ze vaak functionaliteiten die voor jou niet van belang zullen zijn. Met een oplossing op maat kan jij je onderscheiden van de concurrentie. Deze is namelijk gebruiksvriendelijk voor zowel de klanten als jouw bedrijf. Het team van Bluenotion weet dit maar al te goed en heeft uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van maatwerk. We staan dan ook zeker voor je klaar om jouw unieke idee te realiseren.

App laten maken door Bluenotion

Wat kost het om een app te laten maken?

Dit is de vraag die wij als ontwikkelaar veelvuldig krijgen. Helaas is hier niet zomaar een overkoepelend antwoord op te geven. De ene app is namelijk de andere niet. Er zijn een aantal aspecten die de prijs van een applicatie bepalen.

Platform

Allereerst is het van belang voor welk platform de app geschikt moet zijn. Kijken we enkel naar één platform of moet deze voor zowel Android, iOS en andere platformen geschikt zijn? Het is logischerwijs meer werk om een app op meerdere platformen te distribueren, wat leidt tot hogere kosten. Spreken we van een Native App op diverse platformen, dan moeten er meerdere apps ontwikkeld worden. Dit zorgt dan al weer snel voor een duurdere applicatie.

Functionaliteit

Een ander belangrijk onderdeel van de kosten zit in de functionaliteiten. Het is de vraag welke functionaliteiten je in de app verwerkt wilt hebben. Hoe meer functionaliteiten benodigd zijn, hoe meer werk dit zal zijn. Dit zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs. Dit zijn de elementen die ervoor zorgen dat een app een hogere investering vergt:

 • Uploaden van bestanden
 • Meerder gebruikersrollen
 • Koppeling met boekhoudsysteem
 • Koppeling met facturatie systeem
 • Koppeling met Facebook/Instagram

Bluenotion ontwikkelt jouw applicatie

Jouw vragen bespreken we graag tijdens een goed gesprek bij ons op kantoor of op een andere gewenste locatie. We kijken samen naar de invulling van jouw idee en kunnen onze werkwijze verder toelichten. Het snelle contact met de klant is zeer belangrijk voor ons en onze ervaring leert dat onze klanten dit kunnen waarderen. Mailen of bellen? Geen probleem! We staan altijd open voor al je vragen. Ons doel is om te allen tijde rekening te houden met jouw wensen, doel, beoogde doelgroep en budget. We denken met je mee tijdens het hele proces en ontwikkelen zo jouw applicatie op maat. Zo kan je een app laten maken waar je echt trots op kan zijn.

Interesse in het laten ontwikkelen van jouw unieke idee? Neem dan gerust contact met ons op. Toevallig in nijmegen? Kom dan eens langs! De koffie staat altijd voor je klaar.

Meer weten?

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op!