Apps

IOS, Android en React Native apps, voor álle smart-apparaten, zowel voor intern als extern gebruik

Over wat een app precies is, bestaat anno 2021 natuurlijk geen verwarring meer. Maar wat jouw organisatie eraan heeft, kan nog steeds de vraag zijn. Een app kan door organisaties namelijk intern en extern gebruikt worden en kent vele voordelen, maar is niet per se voor iedereen of ieder doel geschikt. Een interne app wordt gebruikt binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld voor personeel en administratieve zaken. Met een externe app bereik je jouw doelgroep met jouw diensten of producten. Bluenotion maakt IOS, Android en React Native apps, voor álle smart-apparaten, zowel voor intern als extern gebruik.

Meer weten
Mockup Apps

Online applicaties

  • IOS apps
  • Android apps
  • React Native apps (voor IOS én Android, beschikbaar in de App Store)

Maatwerk

Bluenotion ontwikkelt unieke apps, passend bij de behoeften van jouw klanten of personeel.

De voordelen van een interne app

Wil jij betrokken werknemers? Dan is effectieve interne communicatie de eerste stap. Hiermee zorg je namelijk voor blije, betrokken werknemers en uiteindelijk voor meer succes. Maar een goede communicatie, dat is nog wel eens een struikelblok voor bedrijven. Daarbij komend worden werkplekken steeds mobieler en flexibeler, waardoor een goede voorziening in communicatie en informatie nog belangrijker is, maar ook moeilijker. Als je de interne communicatie wil verbeteren, zul je daarom moeten durven de bekende communicatiepaden te verlaten en je op het pad van moderne, smart communicatie te begeven. Smartphones zijn in de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderdeel van ons leven geworden, waarbij het aantal smartphonebezitters het aantal aantal laptopbezitters overstijgt. En jouw medewerkers horen daar ook bij! Dus wil jij jouw interne communicatie verbeteren? Dan is een interne app volgens ons the way to go.

Voordeel 1: Medewerkers zijn bekend met mobiele communicatie

We zeiden het al, het aantal smartphonebezitters overstijgt allang het aantal laptopbezitters. Je kunt tegenwoordig iedereen bereiken op hun smartphone, en dat is dan ook de normaalste zaak van de wereld. Persoonlijk en zakelijk gebruik lopen hierbij vaak door elkaar heen: een verschuiving waar je als organisatie op in kan spelen. 

Door met medewerkers te communiceren via hun smartphone, weet je zeker dat jouw boodschap iedereen bereikt. Millennials zijn gewend om informatie direct te ontvangen en verwachten dat deze snel, makkelijk en op elk moment beschikbaar is.

Voordeel 2: Alles inzichtelijk en geregeld binnen 1 platform

Bedrijven willen steeds vaker alles binnen 1 en dezelfde plek beschikbaar en geregeld hebben. Dit is iets waar we bij Bluenotion in diverse vormen een oplossing voor bieden: bijvoorbeeld via een personeelsplatform of klantportaal, maar ook via apps. Met een app creëer je een centrale plek die wordt gebruikt voor alle communicatie en inzicht in documenten. Als je dit doet, versnel je processen, ben je transparant en zorg je dat informatie niet verloren gaat. Die ene presentatie is snel gevonden en de documenten voor een arbeidsvoorwaardengesprek heb je er snel bij gepakt.

Voordeel 3: Een verhoogde betrokkenheid, van beide kanten

De interne app is een ideale tool om de betrokkenheid binnen jouw bedrijf te boosten. Een goede informatiedoorstroom doorbreekt starre traditionele bedrijfsstructuren en dat zal niet onopgemerkt blijven. Door deze ingreep, zullen jouw werknemers zich gehoord en gewaardeerd voelen en meer onderdeel zijn van een goedlopend bedrijf.

Jij toont betrokkenheid bij het reilen en zeilen binnen jouw bedrijf en krijgt er dezelfde portie betrokkenheid voor terug. Mooi toch? Daarnaast kun je een app inzetten om deze betrokkenheid naar een volgend level te duwen door jouw werknemers extra interactie te bieden. Zorg bijvoorbeeld dat collega´s met elkaar kunnen chatten, verhalen, foto´s en video´s kunnen delen. Zo maak je van jouw bedrijf een community.

ABV Haukes
Maatwerk

ABV Haukes

Voor ABV Haukes hebben we een app gecreëerd die de interne communicatie verbetert en versnelt. Vloerinspecties worden uitgevoerd door middel van een vragenlijst; De app berekent de maten van de vloer en tekent automatisch een plattegrond door middel van 

AR; Door middel van tekstherkenning (OCR) kan een tekst worden gescand en bewerkt.

Bekijk de case

James

Voor James maakten wij een horeca-marketplace voor vaste en flexibele krachten en hun (potentiële) werkgevers. In deze applicatie komen horecawerkgever en -medewerker samen en worden roosters en afspraken voor beide partijen inzichtelijk. Een gatenrooster wordt snel opgevuld en er staan geen vraagtekens bij betalingen en afspraken.

Bekijk case
James
Maatwerk
Fooks
Maatwerk

Fooks

Voor Fooks ontwikkelden we een online portaal waarin alle HR-zaken voortaan binnen handbereik zijn, zoals arbeidscontracten, loonstrookjes, verzuimregistratie, notulen van voortgangsgesprekken en nog veel meer! Zo geeft Fooks een kraakhelder zicht op de planning en uitgaven.

Fooks

De voordelen van een externe app

Jij wil aan jouw klanten laten zien dat jouw bedrijf met de tijd meegaat, dus jouw bedrijf moet in de App Store staan! Toch? Het is een gedachte die logischerwijs kan ontstaan, maar volgens ons echt niet klopt. Bluenotion ziet een app niet als een musthave, maar als een mogelijke toegevoegde waarde voor jouw klanten, dienst of product. Het is daarom belangrijk om te kijken of de voordelen van een app echt passen bij datgene wat jij nastreeft. In sommige gevallen kunnen een webshop of webapplicatie bijvoorbeeld betere oplossingen zijn! Benieuwd of een externe app echt is wat jij nodig hebt? Wij hebben hier een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

Voordeel 1: Geschikt voor alle smartphones en veel gebruikers

Iedereen heeft een smartphone, dus jij kunt met een app al jouw klanten/gebruikers bereiken. Wij kunnen een externe app ontwikkelen, die voor diverse smartphones en daarmee veel gebruikers geschikt is. Wij maken apps voor IOS (Apple-toestellen) en Android (Samsung-, Huawei-, Motorola-toestellen en meer merken). Daarnaast maken wij ook React Native apps, die werken voor IOS en Android en ook beschikbaar zijn in de App Store. Met een app kun jij dus iedereen binnen jouw doelgroep bereiken, onafhankelijk van het soort smartphone dat zij hebben.

Voordeel 2: Snel, gebruiksvriendelijk en offline beschikbaar 

De ontwikkeling van een externe app kan zinvol zijn als jij veel klanten/gebruikers hebt, voor wie het handig is om jouw product of dienst op 1 makkelijk bereikbaar platform te benutten. Een app kan door hen gedownload worden, waardoor ze niet zitten met lange laadtijden, snel toegang hebben tot de nodige informatie, dienst of product en deze eventueel ook offline kunnen bereiken. Zaken kunnen zelfs nog makkelijker worden afgehandeld dankzij GSP, wat met een webshop niet mogelijk is

Voordeel 3: Features voor interactie en beleving

Apps werken snel en gebruiksvriendelijk, mits goed gemaakt. Voor een app is het ideaal om gebruik te kunnen maken van features vanuit de smartphone, zoals de camera of contacten. Door gebruik te maken van features creëer je interactie, wat volgens ons ook echt de toegevoegde waarde is van een app. Als je niet zorgt voor interactie en eigenlijk niet op zoek bent naar een nieuwe belevingsvorm, kun je wat ons betreft beter een website met responsive design laten maken.

Awaretrain

Awaretrain wilde meer dan een visitekaartje achterlaten bij bedrijven, en zo kwamen zij tot het idee voor een app. Elke dag kunnen medewerkers in deze app een nieuwe vraag beantwoorden over veiligheid. Dit is een leuke manier om security awareness te creëren op de werkvloer, maar het is gelijk een teaser voor de trainingen van Awaretrain. Na het beantwoorden van een vraag krijgen medewerkers hun score te zien: zo worden zij dagelijks uitgedaagd om deze te verbeteren.

Awaretrain
Awaretrain
Maatwerk
Roomme
Maatwerk

Roomme

RoomMe is een applicatie die gesettelde en zoekende huurders matcht op basis van huiscultuur en persoonlijke interesses. Hoe hoger het matchingspercentage, hoe groter de kans op een nieuwe kamer of huisgenoot! Ieder lid van een (studenten)huis maakt in een handomdraai een profiel aan en stemt op zijn of haar persoonlijke favoriete kandidaten.

Bekijk case

Is een app op maat iets voor jouw bedrijf?

Bij Bluenotion hebben we interesse in het creëren van een veelzijdige digitale oplossing, niet van het nieuwste hebbedingetje. Wij vinden het belangrijk dat een app daadwerkelijk van waarde is voor jouw organisatie en potentiële gebruikers en gaan hier graag met jou over in gesprek. Ben jij benieuwd naar de op maat mogelijkheden van interne of externe app voor jouw bedrijf, medewerkers en/of klanten? Wij denken graag met je mee!