Maatwerk

Cycle Center 53-11

Customized APEX racefietsen

Cycle Center 53-11 is een tweewielerwinkel met 40 jaar ervaring in fietsverkoop, -ontwerp en spuiten.

 

 

Mockup Cycle Center

In het kort

Toen

Cycle Center 53-11 heeft zich in 40 jaar ontwikkeld tot premium wielerzaak met veel succes! In de winkel stel je je eigen fiets samen, voorzien van uniek design. Heel tof, maar online was er niks van te zien.

Nu

Het volledige assortiment is nu ook online zichtbaar! Maar dat is niet het enige: samen ontwikkelden we een ¨Bikebuilder¨, waardoor de klant thuis online al de eerste keuzes voor zijn nieuwe fiets kan maken en zien.

Morgen

De klant kan de volle mogelijkheden thuis online bekijken, waarna hij voor verder advies en het daadwerkelijke exemplaar naar de winkel gaat. Online bestellen is een mooie stap voor de toekomst!

Bikebuilder

Cycle Center 53-11 is een fietsenwinkel met superveel mogelijkheden voor de wielerfan die zoekt naar unieke ontwerpen en premium merken. Hoe brengen we deze expertise en ambiance ook online over? Met een Bikebuilder! Een gedetailleerde webshop product configurator gekoppeld aan het voorraadsysteem.De APEX-fietsen van Cycle Center 53-11 staan bekend om hun goede balans tussen stijfheid, comfort en design. Daarbij kunnen deze fietsen compleet customized worden, helemaal naar vraag en smaak van de klant. Voor een wielerwinkel is dit een unieke service: bijna alle designs, kleuren en afmontages zijn mogelijk! Om deze unieke dienst ook online goed te representeren, ontwikkelde Bluenotion samen met Cycle Center 53-11 de Bikebuilder. Hier kun je online jouw unieke APEX-fiets creëren, waarna je de live-versie in de winkel kan bekijken en van een passend advies wordt voorzien.

Geen keuzestress meer!

Als je de fiets nog live in de winkel moet bekijken, wat is dan het voordeel van een online Bikebuilder? Deze tool geeft de klant thuis al inzicht in de talloze mogelijkheden van een nieuwe APEX-fiets. Je neemt hiermee een stukje keuzestress in de winkel weg: de Bikebuilder is leuk om mee te spelen en biedt tegelijkertijd inzicht en kaders. Als de klant hierdoor online een beeld heeft gekregen wat hij/zij ongeveer wil, kan deze naar de winkel voor verder deskundig en creatief advies van Cycle Center 53-11. Vervolgens kan de knoop sneller en met zekerheid worden doorgehakt!

Resultaat

Bluenotion is trots op het eindresultaat dat we samen met Cycle Center 53-11 hebben gerealiseerd! Naast een supertoffe complete configurator hebben we een koppeling gemaakt met het voorraadsysteem. Hierdoor is er een verbeterd overzicht van de winkelvoorraad en is het direct zichtbaar welke onderdelen op voorraad zijn of besteld moeten worden, om een nieuwe samengestelde APEX-fiets compleet te maken. Geen handgeschreven bonnetjes meer, maar een mooi geautomatiseerd systeem. Aantrekkelijk voor de klant en functioneel voor de medewerkers van Cycle Center 53-11!