Mobiele apps

RoomMe

Swipen voor de ideale huisgenoot!

RoomMe brengt verhuurders en potentiele huurders samen.

Mockup RoomMe

In het kort

Toen

Een goed idee die nog een goede uitvoering zocht: hoe matchen we huurder en verhuurder op een gebruiksvriendelijke manier, gespiegeld aan specifieke voorkeuren.

Nu

Bluenotion maakte een algoritme dat het matchproces snel en simpel maakt. Huurders vullen een vragenlijst in en huurders en huisgenoten kunnen swipen en snel selecteren.

Morgen

Een goed idee met een mooi eindproduct! Maar we zijn nog niet klaar: samen met de bedenker van RoomMe zullen we de nog extra features uitbrengen en houden we de app in ontwikkeling. 

Voor verhuurders & huisgenoten

Het vinden van die ene perfecte studentenkamer of huisgenoot blijft een lastig proces. Ontelbare reacties maken het als huurder moeilijk om op te vallen en als verhuurder om te kiezen. Gelukkig is dat met RoomMe verleden tijd!
RoomMe is een applicatie die huurders en verhuurder matcht op basis van huiscultuur en persoonlijke interesses. Hoe hoger het matchingspercentage, hoe groter de kans op een nieuwe kamer of huisgenoot! We maken de zoektocht naar de ideale huisgenoot weer leuk voor verhuurders. Ieder lid van een (studenten)huis maakt in een handomdraai een profiel aan en stemt op persoonlijke favoriete kandidaten.
Door middel van het geavanceerde algoritme krijgen potentiële nieuwe huisgenoten de kamer te zien als hun persoonlijke interesses aansluiten bij die van het huis. Hebben genoeg huurders gereageerd? Dan krijgt het huis een notificatie en kan het swipen beginnen! Op basis van het aantal likes en het matchpercentage kan worden bepaald wie in aanmerking komt om uitgenodigd te worden voor de kijkavond. 

Voor huurders

Door het beantwoorden van de vragenlijst zien huurders als eerste de huizen of kamers waarin zij het beste passen. Deze worden gemarkeerd met een 'best match' button. Als verhuurder doorzoek je het complete kameraanbod binnen de regio waar je op zoek bent. Zodra je een kamer vindt waar je interesse in hebt laat je eenvoudig een reactie achter bij de verhuurder. Op deze manier vergroot je je kans op een uitnodiging voor de kijkavond. Daarnaast richt je als potentiele huisgenoot je profiel dusdanig in dat de verhuurder en zijn of haar huisgenoten direct een goed beeld bij je hebben. Laat die match maar komen! 

De resultaten

Moderne technieken & updates

RoomMe is gemaakt door middel van de modernste technieken. Tijdens het ontwikkelproces krijgt de klant met elke sprint een statusupdate waarbij direct nieuwe functionailteiten worden getest. Hierdoor garanderen we een transparant proces en kan de klant bijsturen waar nodig.
Tijdens de ontwikkeling van het product zijn we op deze manier continu bezig met vraagstukken die betrekking hebben op het gedrag van de potentiele eindgebruiker. Is de oplossing die we hebben bedacht gebruiksvriendelijk? Wat is het verwachte gedrag voor de potentiele huurder of verhuurder? Door elke keuze te bediscussieren wordt de app op een weloverwogen manier ingericht, waardoor het voor de eindgebruiker direct duidelijk is wat RoomMe voor haar kan betekenen. 

Doorontwikkelen

Dit mooie idee is uitgegroeid tot een nog mooier eindproduct! En we zijn nog lang niet klaar.. Samen met de bedenker van RoomMe zullen we de komende tijd extra features uitbrengen om de app nog leuker en gebruiksvriendelijker te maken. Er liggen nog tal van ideeën op de plank om van RoomMe tot een echte hit te maken!