Maatwerk

Sports Inspirator

Het videoplatform dat sporters verbindt en inspireert

Een videoplatform waarmee sporters eenvoudig hoogwaardige video-content kunnen delen.

Mockup Sports Inspirator

In het kort

Toen

Sports Inspirator had al een video platform, echter voldeed de applicatie niet aan de optimale eisen voor schaalbaarheid, functionaliteit en user experience.

Nu

Bluenotion ontwikkelde een online videoplatform waarop sporters trainingsvormen en oefenmateriaal voor diverse sporten ontdekken en delen. Het platform moedigt sporters aan om van elkaar te leren en nieuwe mogelijkheden te verkennen voor hun eigen trainingen.

Morgen

Een goed platform is nooit af. We zijn samen met Sports Inspirator continu bezig met het bedenken en bouwen van nieuwe features om de gebruikers te blijven verrassen.

Videobeheer

Het videoplatform biedt gebruikers de mogelijkheid om sportvideo’s (YouTube, Instagram) te uploaden via een importfunctionaliteit. Bij het uploaden van een video kan een gebruiker ook tags uit verschillende categorieën aan een video hangen zoals de betreffende sport en motorische vaardigheden. Nadat de video is geüpload, wordt deze opgeslagen in de videodatabase. Daarna moet de video binnen de beheeromgeving worden gecontroleerd op kwaliteit en relevantie.

Multi-tenancy

Het videoplatform is gebouwd in een multi-tenant architectuur. Dit houdt in dat de software dusdanig is ontworpen dat een klant van Sports Inspirator een eigen videoplatform krijgt met eigen data, configuratie en video’s. De klant van Sports Inspirator wordt dan een tenant (huurder) en ‘huurt’ een deel van de applicatie met in te stellen huisstijl en eigen logo. Zo gebruik de HAN het platform als inspiratiebron voor oefeningen/spellen binnen de bewegingseducatie en Bosan gebruik het platform om te tonen hoe hun producten gebruikt kunnen worden tijdens sporten en bewegen.

Content Management Systeem

Het videoplatform bevat een eigen maatwerk content managementsysteem (CMS). Een tenant heeft hierdoor de mogelijkheid om de eigen content flexibel te beheren. In het platform kan een tenant (klant) eigen pagina’s aanmaken zoals een homepage, contactformulier, videopagina of een vrij op te maken pagina (met HTML en CSS). De content op deze pagina’s kunnen eenvoudig beheerd worden zonder dat ze onze hulp daarvoor nodig hebben. Ook is het mogelijk om het volledig platform te customizen naar eigen huisstijl inclusief logo.