GPS

Next level navigatie

GPS = Global Positioning System = satellietplaatsbepalingssysteem

Wat?

GPS is een systeem dat door middel van satellieten jouw positie op de wereld kan bepalen. Het werd al in 1967 ontwikkeld voor het Amerikaanse leger en is getransformeerd naar een stukje technologie dat we in het alledaagse leven niet meer kunnen missen. Dat noemen we nu daadkrachtige innovatie!

Wat hebben wij er al mee gedaan?

Bij ABV Haukes zorgt de GPS-functie ervoor dat de bodeminspecteurs snel kunnen navigeren naar de volgende klus.

Benieuwd naar dit project? Bekijk het project ABV Haukes

Wat kun je er nog meer mee?

GPS kan bijvoorbeeld ook ingezet worden voor Geofencing. Geo-fence maakt een virtuele omtrek binnen een real life gebied. Binnen dit gebied kunnen procedures worden gestart. Deze functie wordt bijvoorbeeld gebruikt bij Philips Hue, waarbij je kunt instellen dat je lampen automatisch aangaan als je dichtbij huis bent. Ook bij apps zoals Strava wordt gebruik gemaakt van GPS: je legt jouw activiteit vast en door middel van GPS data wordt bepaald hoe ver je hebt gefietst of hardgelopen. Allemaal voorbeelden van hoe GPS blijft optimaliseren en zich blijvend onmisbaar maakt in ons dagelijks leven.

Jouw idee + GPS

Er veel mogelijkheden met GPS en het zit gewoon standaard op je telefoon! Navigatie, kilometerregistratie, inklokken op locatie… Er is van alles mogelijk en van alles te bedenken. 


Heb jij een idee waar je GPS bij nodig hebt? Daar willen wij meer over horen! Neem contact op met Bluenotion en deel je idee.