iBeacons

Beacons = iBeacons, Apple's Beacon-technologie

Wat?

iBeacons zijn kleine apparaatjes, die bluetoothsignalen uitzenden. Hier kun je slim gebruik van maken door bijvoorbeeld een app te combineren met een zender op een specifieke locatie. Loopt iemand met jouw app langs een beacon? Dan kun je deze persoon een gerichte advertentie sturen. 

iBeacon biedt hiermee een uitkomst die GPS niet kan bieden. GPS is namelijk minder nauwkeurig en heeft al gauw een afwijking van een aantal meters, wanneer je jezelf binnen een pand bevindt. Daarbij vinden gebruikers het over het algemeen ook niet fijn als een app constant je locatie vastlegt.

Wat hebben wij er al mee gedaan?

We hebben in een experiment een opstelling gemaakt, waarin een voorbijganger van een horecazaak een notificatie ontvangt met een actie. Zie het zo voor je: je loopt langs een koffietent en krijgt een actie binnen voor een gratis kop koffie bij een stuk taart. Of je bent met vrienden in de stad en ontvangt een Happy Hour-actie van een kroeg. Dat zijn berichten die je niet wilt missen!

Wat kun je er nog meer mee?

iBeacons biedt vele mogelijkheden! Door een Beacon te plaatsen, kun je bijvoorbeeld in een gebouw behoorlijk goed bepalen waar iemand is. Zo kan het dus ook gebruikt worden als positiebepaalsysteem en kan het een uitkomst bieden bij crowd control. Je ziet waar iedereen is binnen een pand en hoe druk het is op diverse locaties. Op basis van deze nauwkeurige gegevens kan beveiliging bij een evenement de juiste beslissingen nemen en afwegingen maken.

Jouw idee + iBeacons

Van ludieke horeca-acties tot noodzakelijke crowd control: Beacons biedt allerlei mogelijkheden voor diverse branches. Heb jij een idee waar je Beacons bij nodig hebt? Daar willen wij meer over horen! Neem contact op met Bluenotion en deel je idee.