NFC

Contactloos uitwisselen

NFC = Near Field Communication = contactloze communicatie

Wat?

Bij deze draadloze communicatiemethode wordt gebruikmaakt van de ISM-frequentieband op 13,56 MHz, met een bereik van ongeveer 10 centimeter. Dit betekent dat er binnen een straal van 10 centimeter kleine hoeveelheden informatie uitgewisseld kunnen worden, tussen bijvoorbeeld smartphones of betaalsystemen.

Wat hebben wij er al mee gedaan?

Technology is fun! Dus wij spelen er wel eens mee. Zo hebben wij een NFC-chip in een visitekaartje gedaan. Je legt je telefoon bij het visitekaartje (met chip) en ontvangt direct een link.

Als je op de link klikt, krijg je een digitaal visitekaartje te zien en kun je eenvoudig de contactgegevens downloaden. Wij worden hier heel blij van: geen stapels visitekaartjes meer!

Wat kun je er nog meer mee?

NFC wordt tegenwoordig veel gebruikt voor betaalsystemen. Je maakt er waarschijnlijk zelf in je dagelijks leven al veel gebruik van! Denk aan: in- en uitchecken met de OV-chipkaart en contactloos betalen met je pinpas.

Je kan er dus heel veel gave dingen mee, die het dagelijks leven een stukje gemakkelijker en vooral sneller maken! Doordat de data altijd binnen een straal van 10 centimeter wordt verzonden, is het ook nog eens een heel veilige manier van data-uitwisseling.

Jouw idee + NFC

Door middel van NFC kun je bijvoorbeeld gemakkelijk informatie uitwisselen door twee smartphones tegen elkaar te houden of je plaatst een chip in een pasje en maakt betalingen supereasy! Heb jij een idee waar je NFC bij nodig hebt? Daar willen wij meer over horen! Neem contact op met Bluenotion en deel je idee.