Internet of Things

Bedien jouw niet-smart apparaat met een app

Internet of Things, ook wel Internet der Dingen of simpelweg IoT, verwijst naar apparaten die via internet zijn verbonden met andere apparaten of systemen. Dankzij deze internetverbinding kunnen zij met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. Dat is de algemene definitie, maar wat betekent IoT voor Bluenotion? Voor ons is IoT vooral een tool die niet-smart apparaten wél smart maakt. Een mooi voorbeeld hiervan zijn onze cases: Entreo en Wilmar. Voor Entreo maakten we het mogelijk poortjes te openen via een app en voor Wilmar koppelden we verouderde hardware aan de cloud. Door middel van IoT zorgen we dus dat apparaten via een app, op afstand of dichtbij, bediend kunnen worden.

Meer weten

Maatwerk

Bluenotion maakt jouw niet-smart apparaat wél smart.

Cases

Internet of Things, Embedded Systems & Raspberry Pi

Kortom, Internet of Things betekent voor Bluenotion: apparaten smart maken. Hoe doen we dat? Door middel van embedded systems, met behulp van Raspberry Pi. Klinkt ingewikkeld lekker, dus dat leggen we even voor je uit. We brengen apparaten en de virtuele wereld samen door middel van embedded systems, of in het Nederlands: ingebedde netwerktechnologie. Dit betekent dat we een kleine computer aan het apparaat verbinden, waarbij de sensoren van deze kleine computer de omgeving in zich opneemt en laat communiceren met een ander apparaat via internet. Deze kleine computer heet ook wel Raspberry Pi. Raspberry Pi kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, waarbij wij het inzetten voor ingebedde netwerktechnologie om apparaten smart te laten communiceren. Dit hebben wij onder meer gedaan voor Wilmar en Entreo.

Entreo
Maatwerk

Entreo

Een code-scanner, maar dan slimmer

Door middel van Entreo kunnen poortjes worden geopend, door een pasje/barcode/bandje/ticket voor een scanner te houden. Met onze techniek zorgden we dat Entreo nog een stukje slimmer werd, middels een QR-code op de telefoon! Op het eerste oog werkt het simpel. Het proces erachter is een stuk complexer. In de poortjes zit namelijk een kleine computer, die door middel van een scanner registreert wat er om het poortje heen gebeurt. Deze krijgt een signaal wanneer iemand de telefoon voor de scanner houdt. Na ontvangst van dit signaal checkt de software of diegene erin mag. Dit werkt handig voor de klant, omdat hij/zij geen apart pasje meer mee hoeft te nemen.

Meer weten over de slimme poortjes? Bekijk Entreo

IoT case: Wilmar fietsenwinkelsoftware

Verouderde printers, pinautomaten en kassa´s smart maken

Sinds Bluenotion in 2020 met Wilmar is samengevoegd, zijn we volop bezig het oude Wilmar-programma te vervangen voor een compleet nieuw online programma. Daarbijkomend zijn een hoop nieuwe ideeën ontstaan, zoals een gloednieuwe Wilmar-app! Door middel van deze app willen we niet alleen Wilmar op een nieuwe gemakkelijke manier beschikbaar stellen aan haar klanten, maar deze ook inzetten als middel tot communicatie met verouderde apparaten. Waarom? De fietsenwinkeleigenaar werkt vaak nog met verouderde printers, pinautomaten of kassa´s die niet smart zijn. Daar willen we een oplossing voor bieden in de vorm van Internet of Things. In plaats dat de eigenaar nieuwe smart apparatuur moet aanschaffen die communiceert met Wilmar-programma, draaien we het om: Wilmar maakt de verouderde apparatuur smart, zodat deze kan communiceren met de app.

Internet of Things als slimme toevoeging op jouw dienst of product?

Heb jij een mooi product ontwikkelt, maar wil je deze laten communiceren via een app, op afstand of van dichtbij? Of wil jij door middel van een apparaat meer inzichten verkrijgen en statistieken kunnen registreren? Dan is Internet of Things misschien iets voor jou! Wij horen graag meer over jouw product of dienst en denken met je mee over de mogelijkheden van IoT.