Mobiele apps

ABV Haukes

Universeel & efficiënt werken

Al ruim twintig jaar voert het Nijmeegse ABV Haukes inspecties uit om bodemverontreiniging en -vervuiling tegen te gaan. 

Mockup ABV Haukes

In het kort

Toen

ABV Haukes wilde van het papier af en meer digitaal gaan werken. Ze hadden al een goede stap gezet met een applicatie, maar aan ons de vraag om dit efficiënter te maken!

Nu

We creëerden een maatwerk applicatie voor mobiele telefoons en voegden hier Augmented Reality en Optical Character Recognition aan toe: efficiënt en universeel!

Morgen

Inmiddels hebben we een mooie, duurzame relatie opgebouwd met ABV Haukes en blijven sparren over de nieuwste innovaties en leukste ideeën. De laatste toevoeging? Een klantenportaal!

Augmented Reality

De controleurs van ABV Haukes keuren jaarlijks ongeveer 3000 vloeren, waardoor ze efficiënt moeten kunnen werken. Ze maakten al gebruik van een applicatie om de controles te documenteren, maar hier zaten twee grote minpunten aan: het werkte omslachtig en was minder geschikt voor tablets en niet geschikt voor smartphones. Hierdoor schakelde een aantal controleurs alsnog over op papier… En dat was niet bepaald de efficiënte werkwijze die ABV Haukes voor ogen had!
ABV Haukes voert inspecties uit bij bedrijven die een verklaring nodig hebben voor vloeistofdichte vloeren. Deze inspecties worden uitgevoerd met behulp van Augmented Reality (AR). De app biedt ondersteuning voor het opmeten van een vloer en invoeren van gebreken. Deze informatie leidt tot een plattegrond die de app creëert. 

Optical character recognition (OCR)

Binnen de nieuwe applicatie ligt de focus op usability. Het is namelijk van belang dat inspecteurs geen tijd verliezen met onnodige handelingen. De app maakt daarom gebruik van tekstherkenning: OCR. Met het scannen van een tekst is het eenvoudig om inhoud te geven aan verschillende inspectieformulieren.

Klantenportaal

Ook aan de klanten van ABV Haukes is gedacht! We maakten een klantenportaal, waar zij kunnen inloggen en de nodige informatie over hun locaties gemakkelijk inzien. Hoe zit dat? De vloeren van de betreffende klanten dienen vloeistofdicht te zijn en aan bepaalde eisen te voldoen, aangezien zij werken met specifieke vloeistoffen. Zo mag er bij een tankstation geen benzine door het asfalt heen lekken. En dat is precies waar ABV Haukes komt kijken! Een inspecteur komt langs, stelt vragen, maakt foto´s en legt de gps-coördinaten vast in de applicatie. Vervolgens kan de klant middels het klantenportaal inloggen en ziet op een landkaartje een overzicht van al zijn locaties. Als hij op een locatie klikt, ziet hij in een oogopslag of de vloer wel of niet gekeurd is. Superhandig en snel!

Resultaat

Inmiddels hebben we een mooie, duurzame relatie opgebouwd met Haukes. We blijven samen doorontwikkelen en krijgen de mogelijkheid om door nieuwe ideeën te testen, uit te voeren door middel van trial en error. Op naar nieuwe ideeën en innovaties!